Tăiţei cu brânză de oaie

Printeaza

Tăiţei cu brânză de oi din: faina, oua, sare, telemea de oi, smantana, unt, gris, zahar, stafide, zahar vanilat si oua.

Ingrediente:Taitei_cu_brânza_de_oi

pentru taiteii de casa:

  • 300 g faina de cozonac
  • 2 oua
  • putina sare

pentru umplutura:

  • 500 g telemea de oi
  • 2-3 linguri de smantana
  • 50 g unt
  • 1 lingrua de gris
  • 4-5 linguri de zahar
  • stafide
  • zahar vanilat
  • 4 oua

 

Mod de preparare:

Cerni 300 g făină pe planşetă. Faci în mijloc o gaură, adaugi 2 ouă, puţină sare şi 2-3 linguri de apă. Amesteci cu o lingură de lemn şi apoi frămânţi.

Impărţi aluatul în două. întinzi din fieca­re bucată câte o foaie, cât mai subţire şi o laşi să se zvânte. Ru­lezi fiecare foaie strâns şi tai tăiţei cât mai subţiri.

Răsfiri tăiţeii pe planşetă şi îi laşi iar să se zvân­te, după care îi fierbi şi îi clăteşti cu apă rece.

Freci telemeaua de oi cu smântână şi 50 g unt, adaugi 1 lingură de griş fiert se­parat, zahăr după gust, stafide, zahăr vanilat, 4 ouă şi amesteci bine.

Aşezi într-o tavă unsă două straturi din compoziţia de brân¬ză între 3 straturi de tăiţei. Torni deasupra o ceaşcă de smântână şii poţi prepara şi cu mac măcinat şi nucă.

Tăiţei cu brânză de oi

Taitei_cu_brânza_de_oi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.