Taitei cremosi cu sparanghel si rosii cherry
PrinteazaTaitei cremosi cu sparanghel si rosii cherry din: dovlecei, sare, nuci de macadamia, nuci caju, apa, drojdie, sos de soia, suc de lămâie, usturoi, ceapa, piper negru, vârfuri de sparanghel, roşii cherry, tarhon.
Ingrediente:
- 3 dovlecei de mărime medie
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/4 ceaşcă de nuci macadamia
- 1/4 de ceaşcă de nuci caju
- 1/4 de ceaşca de apă
- 1/2 lingură de drojdie
- 1/2 lingură de sos de soia
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 de lingură de ceapă uscată
- 1 vârf de linguriţă de piper negru
- 1/2 ceaşcă de vârfuri de sparanghel
- 1/2 ceaşcă de roşii cherry
- 1 lingură de tarhon proaspăt, pentru ornat
Mod de preparare:
Curăţaţi dovleceii de coajă şi lăsaţi-i deoparte. Tăiaţi miezul dovleceilor în formă de tăieţei lungi şi subţiri, oprindu-vă când ajungeţi în mijloc, unde sunt seminţele.
Puneţi părţile din mijloc deoparte. Puneţi tăieţeii de dovlecei într-un vas mare. Presăraţi deasupra o linguriţă de sare şi amestecaţi.
Pentru a prepara sosul, puneţi nucile madacamia, nucile caju, apa, o ceaşcă de miez de dovleac, drojdia, sosul de soia, sucul de lămâie, usturoiul, ceapa uscată şi piperul negru într-un mixer şi amestecaţi-le.
Stoarceţi tăieţeii. Adăugaţi la sosul din mixer lichidul care s-a adunat sub tăieţeii sărşţi. Amestecaţi până se formează un sos cremos.
Amestecaţi tăieţeii cu sosul, vârfurile de sparanghel şi roşiile cherry. Serviţi în farfurii pentru paste făinoase şi garnisiţi cu frunze de tarhon proaspăt.
Pofta buna!