Taitei cremosi cu sparanghel si rosii cherry

Printeaza

Taitei cremosi cu sparanghel si rosii cherry din: dovlecei, sare, nuci de macadamia, nuci caju, apa, drojdie, sos de soia, suc de lămâie, usturoi, ceapa, piper negru, vârfuri de sparanghel, roşii cherry, tarhon.

Taitei cremosi cu sparanghel si rosii cherry

Ingrediente:

  • 3 dovlecei de mărime medie
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1/4 ceaşcă de nuci macadamia
  • 1/4 de ceaşcă de nuci caju
  • 1/4 de ceaşca de apă
  • 1/2 lingură de drojdie
  • 1/2 lingură de sos de soia
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 de lingură de ceapă uscată
  • 1 vârf de linguriţă de piper negru
  • 1/2 ceaşcă de vârfuri de sparanghel
  • 1/2 ceaşcă de roşii cherry
  • 1 lingură de tarhon proaspăt, pentru ornat

Mod de preparare:

Curăţaţi dovleceii de coajă şi lăsaţi-i deoparte. Tăiaţi mie­zul dovleceilor în formă de tăieţei lungi şi subţiri, oprindu-vă când ajungeţi în mijloc, unde sunt seminţele.

Puneţi părţi­le din mijloc deoparte. Puneţi tăieţeii de dovlecei într-un vas mare. Presăraţi dea­supra o linguriţă de sare şi amestecaţi.

Pentru a prepara sosul, puneţi nucile madacamia, nucile caju, apa, o ceaşcă de miez de dovleac, drojdia, sosul de soia, sucul de lămâie, usturoiul, ceapa uscată şi piperul ne­gru într-un mixer şi amestecaţi-le.

Stoarceţi tăieţeii. Adăugaţi la sosul din mixer lichidul care s-a adunat sub tăieţeii sărşţi. Amestecaţi până se formează un sos cremos.

Amestecaţi tăieţeii cu sosul, vârfurile de sparanghel şi roşi­ile cherry. Serviţi în farfurii pentru paste făinoase şi garnisiţi cu frunze de tarhon proaspăt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.