Tăieţei cu sos de miel şi ardei gras

Printeaza

O reteta gustoasa de taitei cu sos de miel si ardei gras din: faina alba, faina din grau, oua, galbenusuri, ulei de masline extravirgin, sare, fripura din pulpa de miel, parmezan, unt, usturoi, ardei gras rosu, ardei gras galben, vin alb sec, rozmarin, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Tăieţei cu sos de miel şi ardei gras

  • 200 g faină albă
  • 100 g faină din grâu dur
  • 2 ouă
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • sare

pentru asezonare:

  • 500 g friptură din pulpă de miel
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3 linguri parmezan ras
  • 30 g unt
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Amestecă cele două tipuri de făină într-un vas şi fa o adâncitură în mijloc. Pune ouăle şi gălbenuşurile în ea, adaugă uleiul şi un praf de sare, apoi frământă până când obţii un aluat neted şi omogen. Intinde o foaie subţire de aluat şi taie-o fâşii lungi, foarte subţiri (maximum 2 mm).

Incinge jumătate din cantitatea de ulei (de la ingredientele pentru asezonare) într-o cratiţă şi căleşte usturoiul, apoi adaugă pulpa de miel tăiată bastonaşe. Prăjeşte-o pe toate părţile, toarnă vinul şi potriveşte gustul cu sare şi piper. La sfârşit adaugă rozmarinul, pune un capac peste cratiţă şi fierbe totul 35 de minute.

Coace ardeii în cuptor (sau direct pe flacăra aragazului), curăţă-i de pieliţe, cotoa­re şi seminţe şi taie-i cubuleţe. Intr-o tigaie mare încălzeşte 2 linguri de apă şi fierbe ardeii 5 minute. Adaugă pulpa de miel şi sosul din cratiţa în care s-a preparat.

Pune pastele în apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-le al dente, scurge-le şi pune-le peste sosul din tigaie. Presară-le cu bucăţele de unt, pătrunjel şi parmezan. Amestecă-le si serveste-le imediat.

Tăieţei cu sos de miel şi ardei gras

Tăieţei cu sos de miel şi ardei gras

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.