Tagliatelle cu sos pesto

Printeaza

O reteta de tagliatelle cu sos pesto din: tagliatelle, busuioc, ulei de masline, parmezan, usturoi, muguri de pin, sare grunjoasa si piper.

Ingrediente:Tagliatelle cu sos pesto

  • 500 g tagliatelle
  • 5-6 fire de busuioc
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 g parmezan
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g muguri de pin
  • 1 lingurita rasa sare grunojasa
  • piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Puneţi într-un mojar de piatră sau o piuliţă de alamă căţeii de usturoi tocaţi, mugurii de pin, busuiocul tocat mărunt şi sarea grunjoasă. Pisaţi totul până când obţineţi o pastă omogenă. Adăugaţi parmezanul şi uleiul de măsline, turnându-l în fir sub­ţire şi amestecând încontinuu, ca la maioneză.

Potriviţi de sare şi piper. în cazul în care nu aveţi muguri de pin, aceştia se pot înlocui cu miez de nucă. Fierbeţi pastele în 3 litri de apă şi o lin­guriţă cu sare, conform instrucţiunilor de fierbere de pe amba­laj. Scurgeţi pastele şi serviţi-le fierbinţi, cu 2-3 linguri din sosul pesto pus deasupra. Ornaţi cu frunze de busuioc.

Tagliatelle cu sos pesto

Tagliatelle cu sos pesto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.