Tagliatelle cu scoici si dovleac

Printeaza

Tagliatelle cu scoici si dovleac din: tagliatelle, dovleac, scoici, patrunjel, ulei din samburi de struguri, unt, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g tagliatelle
  • 1 sfert de dovleac
  • 12 scoici
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 3 linguri ulei din samburi de struguri
  • 80 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pătrunjelul se spală şi se toacă mărunt. Pulpa de dovleac se taie bucăţi mai mici. Se încinge uleiul într-o cratiţă. Se pun bucăţile de dovleac şi se lasă 5 minute pe foc, amestecand. Se dă focul mic, se pune o ceaşcă de apă şi se mai lasă pe foc până când lichidul se evaporă complet.

Intre timp, se fierb pastele în apă fierbinte cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Se topesc 30 g de unt într-o tigaie. Se călesc scoicile câte un minut pe fiecare parte. Se condimentează cu sare şi piper. Se pun scoicile în cratiţa cu dovleacul, se presară pătrunjelul tocat şi se mai lasă pe foc 1 minut.

Se scurg pastele, se adaugă restul de unt, se amestecă şi se repartizează în farfurii. Se serveşte imediat.

Tagliatelle cu scoici si dovleac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Maria Antonescu

    Scoate dovleacul din reteta asta ca nu-si are locul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.