Tagliatelle de dovlecel cu sos

Printeaza

Tagliatelle de dovlecel cu sos din: dovlecei, dovleac, frunze de busuioc, lamaie, apa, ulei, usturoi.

Ingrediente:Tagliatelle_de_dovlecel_cu_sos

  • 2 dovlecei cât mai tineri
  • 1 dovleac mic plăcintar
  • 1 mână de frunze de busuioc
  • 1 lămâie
  • un strop de apă
  • 2 linguri ulei
  • 2 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Cu un cuţit ascuţit crestezi pe lungime dovleceii, apoi cu decojitorul de legume formezi tăiţeii de dovlecel.

In bolul mixerului pui miez de dovleac plăcintar, o mână de frunze de busuioc, usturoiul, uleiul şi un strop de apă, în care a stat busuiocul.

Aşezi tăiţeii în farfuria adâncă, pui sosul peste ei şi deasupra câteva flori şi seminţe de busuioc, care au stat câteva ore în apă.

Sfat: Poţi întregi gustul, adăugând sare, piper şi 1 ardei iute tocat fin.

Tagliatelle de dovlecel cu sos

Tagliatelle_de_dovlecel_cu_sos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.