Tagliatelle cu zbarciogi

Printeaza

Tagliatelle cu zbarciogi din: tagliatelle, zbarciogi, unt, smantana, vin, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:Tagliatelle cu zbarciogi

  • 400 g tagliatelle proaspete
  • 250 g zbârciogi proaspeţi sau 25 g zbârciogi uscaţi
  • 30 g unt
  • 250 ml smântână dulce
  • 1 lingură de vin de Marsala
  • sare
  • piper din râşniţăzeama de la 1/2 de lămâie
  • 1 lingură de ulei

 

Mod de preparare:

Se pun ciupercile proas-peteîn apă rece timp de 5 minute. Ciupercile uscate de lasă 30 de minute la înmuiat în apă călduţă, într-un vas acoperit.

Se spală bine fiecare zbârciog în parte sub jet de apă, deoarece în cute poate fi nisip.

Ciupercile mari se taie în jumătate sau sferturi şi se lasă bine la scurs pe un prosop de hârtie.

Se încinge untul într-o tigaie cu pereţi înalţi, în care se prăjesc apoi ciupercile 10 minute.

Se adaugă treptat smântână peste ciuperci şi se lasă mai departe pe foc, până când smântână capătă o consistenţă groasă. Se asezonează cu sare, piper şi zeamă de lămâie, după gust.

Se fierb pastele al dente într-o cantitate generoasă de apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Se adaugă pastele în tigaie, peste ciuperci, se amestecă bine, după care se aranjează pe farfuriile preîncălzite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.