Tagliatelle cu sos picant de rosii si busuioc

Printeaza

Tagliatelle cu sos picant de rosii si busuioc din: tagliatelle, ardei iute, cepe franţuzeşti, ulei de măsline extravirgin, coaja de lamaie, oţet de vin roşu, zahăr brun, roşii decojite, sare, piper, mozzarella, busuioc.

Tagliatelle_cu_sos_picant_de_rosii_si_busuioci

Ingrediente:

  • 400 g tagliatelle
  • 1 ardei iute tocat (curăţat în prealabil de seminţe)
  • 4 cepe franţuzeşti tocate
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguri oţet de vin roşu
  • 3-4 linguri zahăr brun
  • 600 g roşii decojite şi tăiate cuburi
  • sare, piper
  • 200 g mozzarella
  • busuioc

Mod de preparare:

Se fierb tăiţeii al dente în apă clocotită cu sare, con­form indicaţiilor de pe am­balaj.

Se călesc în ulei de măsli­ne ardeiul şi ceapa franţu­zească. Se presară deasupra coajă de lămâie rasă şi oţet; se adaugă zahăr după gust şi apoi roşiile. Se sărează şi se piperează compoziţia şi s-e înăbuşă cca 10 min.

Se înglobează în sos bucăţele de mozzarella şi frunze de busuioc proaspe­te. Se scurg pastele, se trec prin jet de apă rece şi se lasă din nou să se scurgă. Se servesc împreună cu sosul de roşii.

Tagliatelle cu sos picant de rosii si busuioc

Tagliatelle_cu_sos_picant_de_rosii_si_busuioci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.