Tagliatelle cu piept de pui si spanac

Printeaza

Tagliatelle cu piept de pui si spanac din: tagliatelle, ulei, piept de pui, spanac, dovlecel, smantana, zeama de lamaie, oregano, sare si piper.

Ingrediente:Tagliatelle_cu_piept_de_pui_si_spanac

  • 400 g tagliatelle (simple sau cu spanac)
  • 2 linguri ulei
  • 1 piept de pui dezosat
  • 150 g spanac verde
  • 1 dovlecel mic
  • 6 linguri smantana
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri zeama de la pastele fierte
  • oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi tagliatellele în apă cu sare con­form instrucţiunilor de pe pachet. Le laşi 5 minute în apa în care au fiert, du­pă care le scurgi bine într-o sită (păs­trezi zeama). Evită să le clăteşti cu apă rece, deoarece îşi pierd gustul. Toci spanacul, cureţi dovlecelul şi-l tai fâşii, tai cubuleţe pieptul de pui şi în­cingi uleiul într-o tigaie.

Căleşti ingre­dientele la foc potrivit circa 10-12 mi­nute. între timp, asezonezi cu sare, pi­per şi oregano, amesteci continuu pen­tru a rumeni uniform carnea de pui şi dovlecelul. Adaugi tagliatellele, smântână, zeama de lămâie şi zeama de la pastele fier­te şi amesteci bine. Laşi puţin pe foc să se combine toate gusturile. Le serveşti calde, dar sunt excelente si reci.

Tagliatelle cu piept de pui si spanac

Tagliatelle_cu_piept_de_pui_si_spanac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Astea, trebuie sa le incerc neaparat, pentru ca spanac nu am adaugat niciodata la paste…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.