Tagliatelle cu crab si portocale
PrinteazaTagliatelle cu crab si portocale din: tagliatelle de orez, clesti de crab, portocale, ceapa rosie, praf de boia, ulei de masline, ghimbir, coriandru, sare si piper.
- 2 pachete tagliatelle de orez
- 18 cleşti de crab congelaţi
- 3 portocale
- 1 ceapă roşie
- 1 praf de boia mare
- 8 linguri ulei de măsline
- 1 bucăţică de ghimbir proaspăt
- 1 legătură de coriandru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inmuiaţi tagliatellele 10 minute, în apă. Puneţi la fiert o cantitate mare de apă. Când clocoteşte, puneţi cleştii de crab şi lăsaţi-i să fiarbă vreo 10 minute. Scurgeţi-i şi decorticaţi-i cu atenţie, astfel încât să rămână întregi.
Stoarceţi 2 portocale şi puneţi sucul acestora deoparte. Spălaţi a treia portocală şi curăţaţi-o de coajă. Puneţi coaja 1 min, în apă clocotită. Scurgeţi-o şi apoi tocaţi-o. Inlăturaţi pojghiţa albă a portocalei şi desfaceţi cu atenţie feliile. Presăraţi-le cu puţină boia.
Curăţaţi şi radeţi ghimbirul. Tocaţi coriandrul. Curăţaţi şi tocaţi ceapa solzi. Scurgeţi tagliatellele.
Incingeţi uleiul într un wok sau într-o tigaie adâncă, puneţi şi ceapa şi ghimbirul, rumeniţi-le 5 minute. Adăugaţi tagliatellele şi coaja de portocală şi fierbeţi totul încă 5 minute, amestecând încontinuu.
Turnaţi sucul de portocală, săraţi şi piperaţi. Presăraţi coriandrul tocat. Lăsaţi totul pe foc încă 5 minute.
Aşezaţi feliile de portocală pe un platou, iar apoi puneţi şi tagliatellele. Adăugaţi cleştii de crab şi serviţi.
Poftă bună!





