Tagliatelle cu clesti de crab si portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de tagliatelle cu clesti de crab si portocale din: tagliatelle de orez, clesti de crab, portocale, ceapa rosie, praf de boia, ulei de masline, ghimbir, coriandru, sare si piper.

Ingrediente:Tagliatelle cu clesti de crab si portocale

  • 2 pachete tagliatelle de orez (cu specific asiatic)
  • 18 cleşti de crab congelaţi
  • 3 portocale
  • 1 ceapă roşie
  • 1 praf de boia mare
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 1 bucăţică de ghimbir proaspăt
  • 1 legă­tură de coriandru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi tagliatellele 10 min, în apă. Puneţi la fiert o cantitate mare de apă. Când clocoteşte, puneţi cleştii de crab şi lăsaţi i să fiarbă vreo 10 min. Scurgeţi-i şi decorticaţi-i cu atenţie, astfel încât să rămână întregi.

Stoarceţi 2 portocale şi puneţi sucul acestora deoparte. Spălaţi a treia portocală şi curăţaţi-o de coajă. Puneţi coaja 1 min, în apă clocotită. Scurgeţi-o şi apoi tocaţi-o. înlăturaţi pojghiţa albă a portocalei şi des- faceţi cu atenţie feliile. Presăraţi-le cu puţină boia.

Curăţaţi şi radeţi ghimbirul. Tocaţi coriandrul. Curăţaţi şi tocaţi ceapa solzi. Scurgeţi tagliatellele. încingeţi uleiul într un wok sau într-o tigaie adâncă, puneţi şi ceapa şi ghimbirul, rume- niţi-le 5 min. Adăugaţi tagliatellele şi coaja de portocală şi fierbeţi totul încă 5 min, amestecând încontinuu.

Turnaţi sucul de portocală, săraţi şi piperaţi. Presăraţi coriandrul tocat. Lăsaţi totul pe foc încă 5 min. Aşezaţi feliile de portocală pe un platou, iar apoi puneţi şi tagliatel­lele. Adăugaţi cleştii de crab şi serviţi imediat.

Tagliatelle cu clesti de crab si portocale

Tagliatelle cu clesti de crab si portocale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.