Tagliatelle cu ciuperci

Printeaza

Tagliatelle cu ciuperciTagliatelle cu ciuperci

Ingrediente:

  • 400 g tagliatelle verzicu spanac
  • 300 g ciuperci proaspete, cu pălăria mare (pleurotus)
  • 2 căţei de us­turoi
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 linguri de unt
  • 5 linguri de smântână
  • 50 g seminţe de pin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pastele le fierbi în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, până devin „al dente” – adică nu sunt nici fierte, nici crude. După ce au fiert, le scoţi din apă şi le laşi să se scurgă.

Ceapa verde o tai în bucăţi mari, o înăbuşi vreo 3 minute, o scoţi din apă şi o laşi la scurs. Cureţi ciupercile, le speli, usturoiul îl cureţi şi-l zdrobeşti. Intr-o tigaie pui untul la încins şi apoi ciupercile cu us­turoiul, să se călească.

Adaugi ceapa şi smântână, amesteci şi reduci focul. Mai laşi un pic, apoi scoţi sosul într-un castron încăpător, în care o sa-1 amesteci cu seminţele de pin. Pui şi pastele bine scurse de apă, condimentezi cu sare şi piper. Aduci la masă tagliatelle cu sos de ciuperci în farfurii un pic încălzite.

Seminţele de pin, bogate în grăsimi, provin de la o va­rietate de conifere. Seminţele se găsesc în interiorul conului, care trebuie încălzit pientru a fi extrase. Acest procedeu greoi face ca seminţele să fie at:ât de scumpe.

Tagliatelle cu ciuperci

Tagliatelle cu ciuperci.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.