Tagliatelle cu ciuperci si vin rosu

Printeaza

Tagliatelle cu ciuperci si vin rosu din: ciuperci pioppini, paste tagliatel­le, ceapa verde, usturoi, vin rosu, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare, piper, unt.

Ingrediente:Tagliatelle cu ciuperci pioppini si vin rosu

  • 1 tavă ciuperci pioppini
  • paste tagliatel­le
  • 1 ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 ml vin roşu
  • ulei de măsline
  • pătrunjel proaspăt
  • parmezan ras
  • sare
  • piper
  • unt

Mod de preparare:

Ceapa o tai mărunt, apoi o pui la-călit în ulei de măsline, împreună cu usturoiul puţin strivit. Ciuper­cile curăţate de pământ, le treci pe sub un jet de apărece şi le pui în tigaie peste ceapă.

Adaugi vinul şi laşi pe foc până când se evaporă alcoolul, apoi torni puţină apă, sg fiarbă câteva minute. După ce scade zeama complet, adaugi puţin unt, mai laşi puţin pe foc, apoi opreşti focul. între timp, pui o cratiţă cu apă pe foc, iar când începe săclocotească pui pastele şi le laşi cât scrie pe ambalaj.

Când sunt fierte, le strecori (nu trebuie să fie strecurate de toată zeama, trebuie să rămână puţină zeamă, altfel devin prea uscate), le pui în tigaie, le laşi 2 minute pe toc, apoi presari pătrunjel proaspăt.

Pui condimente după gust şi serveşti pastele cu parmezan ras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.