Tagliatelle cu ciuperci de padure

Printeaza

O reteta delicioasa de tagliatelle cu ciuperci de padure din: fettucini, ciuperci, parmezan, galbenus, smantana, ulei de masline, hasme, ceapa verde, sare si piper.

Ingrediente: Tagliatelle cu ciuperci de padure

  • 600 g fettucini (tagliatelle subţiri)
  • 800 g ciuperci amestecate (bureţi galbeni, mânătărci, nicorete)
  • 30 g parmezan
  • 1 gălbenuş
  • 200 ml smântână proaspătă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 haşme
  • 1 legătură de ceapă verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile, frecându-le cu o perie moale. încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă, adăugaţi haşmele şi lăsaţi le să se călească 3 min, la foc mic. Adăugaţi ciupercile şi lăsaţi totul la foc mare, timp de 4-5 min.

Intre timp, fierbeţi fettucini în multă apă sărată, circa 6 min. Apoi radeţi parmezanul. Turnaţi smântână peste ciuperci, în tigaie, adăugaţi pastele scurse, amestecaţi uşor şi reîncălziţi totul, preţ de 2 min. Luaţi tigaia de pe foc, încorporaţi gălbenuşul de ou şi adăugaţi ceapa verde, tocată.

Amestecaţi bine, răsturnaţi totul într-un vas preîncălzit, presăraţi parmezanul, săraţi, piperaţi şi serviţi imediat.

Tagliatelle cu ciuperci de padure

Tagliatelle cu ciuperci de padure

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.