Tagliatelle cu bureti

Printeaza

Tagliatelle cu bureti din: tagliatelle, bureti, ulei, usturoi, parmezan, ardei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:tagliatelle_cu_bureti

  • 500 g tagliatelle
  • 6 bureţi galbeni
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 g parmezan ras
  • 1 ardei iute mic
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli bureţii şi îi tai bucăţele potrivite. In acest timp, pui o tigaie cu ulei pe foc. După ce uleiul seîncinge, adaugi usturoiul tăiat înjumătăţi.

Pui şi apa la fiert într-o oală mai înaltă, cu 1 lingură de sare mare (apa trebuie să ocupe cam 3/4 din capacitatea oalei, astfel încât pastele să nu se lipească).

După ce usturoiul începe să se rumenească, adaugi bureţii, 1 ardei iute mic şi puţin piper şi le laşi să se rumenească.

Când apa clocoteşte bine, adaugi pastele, amestecând uşor cu o spatulă. După ce pastele s-au fiert, le scurgi bine şi le adaugi peste bureţi. Amesteci uşor cu o lingură de lemn.

In farfurie aşezi pastele, peste care adaugi caşcavalul ras şi presari deasupra pătrunjelul tocat fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.