Tagliatelle bolognese cu verdeata

Printeaza

Tagliatelle bolognese cu verdeata din: morcov, telina verde, ceapa, usturoi, slaninuta afumata, carne tocata, ulei de masline, bulion, vin rosu, supa, rosii decojite, sare, piper, tagliatelle, patrunjel.

Ingrediente:Tagliatelle_bolognese_cu_verdeata

  • 1 morcov
  • 1 fir telina verde
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 50 g slaninuta impanata afumata
  • 400 g carne tocata mixta
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura bulion
  • 125 ml vin rosu
  • circa 250 ml supa
  • 400 g rosii decojite (conserva)
  • sare
  • piper
  • 400 g paste tagliatella
  • 2 linguri patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se taie cubuleţe morcovii, ţelina, cea­pa, usturoiul şi slăninuţă. Carnea tocată se căleşte în ulei, într-o cratiţă mare, cca 5 min., amestecând. Se adaugă legume­le pregătite şi bulionul şi se călesc împre­ună câteva minute.

Se stinge cu vin şi se toarnă supa. Se adaugă roşiile şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 45 min. Se mai adaugă eventual puţină supă. In final se condimentează sosul cu sare şi piper. Intre timp se fierb pastele al dente într- o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se scurg; se amestecă cu sosul şi se repartizează pe farfurii; se presară pătrunjel.

Tagliatelle bolognese cu verdeata

Tagliatelle_bolognese_cu_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.