Tagliatele cu midii si legume

Printeaza

Tagliatele cu midii si legume din: oua, faina, spanac, morcovi, salata rucola, midii, salata lolo rossa, busuioc, lamaie, frunza de dafin, vin alb demisec, sare, piper si ulei de masline.

Ingrediente:Tagliatele cu midii si legume

  • 3 ouă
  • 400 g făină
  • 200 g spanac
  • doi morcovi fierţi
  • 100 g salată rucola
  • 500 g midii
  • o salată lolo rossa
  • busuioc uscat
  • o lămâie
  • o frunză de dafin
  • 500 ml vin alb demisec
  • o crenguţă de cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Spanacul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în două linguri de ulei. Se scurge de suc, se amestecă bine cu ouăle bătute şi cu făina adăugată treptat până rezultă un aluat tare.

Se întinde pe masa presărată cu făină, se taie fâşii potrivit de lungi şi se lasă să se usuce.

Se fierb în apă cu sare circa 7 minute, se clătesc cu apă rece, se pun într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Midiile se lasă la fiert într-o oală în care s-a adăugat vinul alb, un litru de apă, crenguţa de cimbru şi frunza de dafin.

Se presară sare şi piper, se lasă să fiarbă, apoi se pune într-o cratiţă, se adaugă morcovii tăiaţi rondele şi se călesc cinci minute. Se pun salata rucola şi cea lolo rossa, pastele, busuiocul după gust şi se amestecă.

Se servesc stropite cu suc de lămâie şi puţin ulei.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.