Tagine de peste

Printeaza

Tagine este denumirea generică pe care o poartă o varietate de fierturi aromate specifice bucătăriei marocane. Acestea se prepară de obicei cu carne, în special de miel sau de pui, deşi există şi togine de peşte.

Ideal ar fi ca mâncarea să fie preparată pe foc molcom de cărbuni, într-un vas care poartă acelaşi nume şi care are un capac înalt, ţuguiat.

Este important ca ingredientele să fie fierte laolaltă la foc mic, un timp îndelungat, astfel încât toate să fie pătrunse.

Condimentul principal folosit pentru tagine, şi în general în bucătăria marocană, este harissa, o pastă-condiment făcută din ardei roşii iuţi, usturoi, seminţe de coriandru, chimen turcesc, curcumă, scorţişoară şi coajă de lămâie, toate zdrobite bine împreună cu puţin ulei.

Peştele trebuie neapărat să fie dintr-o specie cu carnea albă şi mai tare, precum merluciu, cod sau peşte-undiţar. Acesta trebuie tăiat în bucăţi.

Pe lângă peşte, se adaugă roşii, măsline negre, ardei, precum şi un ingredient omniprezent în bucătăria nord-africană şi anume lămâile conservate şi tăiate în bucăţele.

In mod tradiţional, această mâncare se serveşte direct din vasul în care este gătită, garnitura constând în cuşcuş presărat cu frunze de coriandru tocate.

 

Tagine de peste

Tagine de peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.