Tacos

Printeaza

Tacos

Tacos care se consuma in restaurantele fast-food din America de Nord seamana putin cu cele originale, mexicane (cuvantul in sine se refera la foaia de tutun pentru mestecat). In Mexic, baza o constituie o tortilla moale din faina de porumb, care se poate umple cu diverse compozitii.

Tacos care se fac in SUA sunt un fel de crusa tare, crocanta, prajita in baie de ulei, in care se pun umpluturile.

Din punct de vedere istoric, aceasta varianta provine din acele tacos traditionale preparate de mexicanii ce populau California inaintea venirii europenilor. Spre deosebire de cele americane, tacos mexicane trebuie sa fie moi si sa poata fi indoite.

Peste tot in Mexic, pe marginea drumurilor, poti intalni tarabe foarte animate (numite si taquerias) la care se vand tacos.

Umpluturile se pot face din diferite parti ale capului vitei, inclusiv creierul, precum si din friptura de porc taiata in felii subtiri, din drob de porc (sau burta) sau dintr-un fel de chorizo mexican.

Tacos_14

Alaturi de tacos se serveste guacamole, napi rosii intregi sarati si castraveti taiati feliute.

Tacos_17

Printre inovatiile aduse acestui fel de mancare in California sau Texas se afla si un taco pentru micul dejun, care contine salam, costita afumata si oua prajite.

Tacos_19

Tacos

Tacos

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • taco reteta
  • tacos reteta

1 comentariu

  1. Foarte tare, vreau sa mananc si eu, dar nu din asta facut la noi, vreau din ala original…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.