Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu

Printeaza

O reteta de tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu din: cuscus, tofu, ceapa, dovlecei, morcovi, usturoi, rosie, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, busuioc, ghimbir, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu

  • 300 g cuşcuş
  • 100 g tofu
  • 1  ceapă albă
  • 2  dovlecei (zucchini)
  • 2 morcovi
  • 1 lămâie (zeama)
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 roşie
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură oţet balsamic
  • 4 frunze de busuioc
  • 1/2 linguriţă de ghimbir ras
  • cimbru
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa mărunt, pune-o într-un vas de sticlă termorezistent cu 1 lingură de ulei şi cu 1 lingură de apă şi înăbuş-o la 750 W. Adaugă cuşcuşul şi căleşte-l 1  minut.

Prepară o vinegretă din zeama de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, oţetul balsamic, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, cimbru, sare şi piper, după gust.

Transferă cuşcuşul şi ceapa într-un castron, toarnă vinegretă peste el şi amestecă cu grijă. Lasă-1 să se odihnească la temperatura camerei cel puţin 3 ore.

Intre timp, curăţă şi taie dovleceii cubuleţe, morcovii rondele şi roşia curăţată de seminţe şi tăiată cubuleţe. Opăreşte în 2 linguri de apă cu sare morcovii şi dovleceii la 850 W.

Taie tofu cuburi şi căleşte-le într-o tigaie neaderentă cu o lingură de ulei de măsline încins. Aromează cu busuiocul tăiat mărunt şi adaugă toate legumele. Amestecă totul cu cuşcuşul şi serveşte-l rece.

Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu

Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.