Syllabub

Printeaza

Syllabub s-a transformat, din perioada elizabetană până astăzi, dintr-o băutură destinată bolnavilor într-un desert autentic.

Variantele timpurii erau făcute dintr-un amestec de sherry sau vin cu suc de lămâie, coajă rasă de lămâie şi zahăr.

Astăzi, alcoolul se amestecă cu frişca. Iniţial, ingredientele se turnau într-o găleată, iar smântână provenea de la laptele muls direct în găleată. Pe vremuri, syllabub se prepara probabil cu cidru.

Acest desert se serveşte întotdeauna în pahare înalte, în care alcoolul rămâne sub frişcâ. In secolele XVI şi XVII, frişca se batea cu suc de lămâie, pentru a se transforma într-un cheag compact.

Syllabub se serveşte în pahare speciale care permit cremei să se ridice la suprafaţă, mai uşor.

 

Syllabub

Syllabub

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.