Sushi

Printeaza

Sushi

Sushi din: orez, apa, otet de orez, zahar, sare, vin, file de dorada, file de ton, file de somon, wasabi.

 

Ingrediente:

  • 350 g orez
  • 350 ml apă
  • 4 linguri oţet de orez
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguriţe sare
  • 2 linguri vin dulce (Porto, Xeres)
  • 200 g file de doradă
  • 200 g file de ton
  • 200 g fie de somon
  • 2 linguriţe wasabi pudră (condiment japonez)

 

Mod de preparare:

Spală orezul foarte bine. Fierbe-l un sfert de oră, apoi lasă-l acoperit 10 minute. Amestecă într-un bol oţetul cu sare, zahăr şi vin, apoi toarnă amestecul peste orez şi amestecă bine.

Lasă să se răcească. Intre timp, taie peştele fâşii subţiri. Amestecă pudra de wasabi cu puţină apă, cât să capete consistenţa muştarului. Umezeşte-ţi mâinile şi formează chifteluţe ovoidale de orez, de lungimea fâşiilor de peşte.

Unge-le cu wasabi şi acoperă fiecare buletă cu peşte. Aşază sushi pe o farfurie, acopera-le cu foile din plastic si tine la rece. Serveste sushi cu felioare de ghimbir marinat in otet.

Sushi

Sushi1.jpg Sushi2.jpg Sushi4.jpg Sushi3.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.