Sushi – un deliciu

Printeaza

Unul dintre motivele principale pentru care japonezii deţin recordul mondial la longevitate este regimul lor de viaţă sănătos, care include o alimentaţie echilibrată, bazată pe produse naturale.

Dacă îţi place să încerci lucruri noi şi eşti în căutarea unui fel de mâncare uşor, fără grăsimi, fără pâine, cu puţine calorii, dar extrem de gustos, merită să încerci bucătăria japoneză.

In comparaţie cu alte tradiţii culinare, cea niponă se remarcă prin absenţa aproape totală a condimentelor, prin omniprezenţa orezului şi a produselor pe bază de soia (miso, tofu), prin diversitatea peştelui, a fructelor de mare şi a algelor.

Este faimoasă pentru mâncărurile sale simple, armonioase, în care niciunul dintre ingrediente nu le eclipsează pe celelalte.

In ciuda apariţiei a numeroase produse noi, sushi-ul tradiţional atrage din ce în ce mai mulţi amatori. Explicaţia succesului este simplă: toate tipurile de sushi sunt pregătite cu ingrediente sănătoase şi, în acelaşi timp, savuroase.

Combinaţia de orez – asezonat cu oţet japonez (făcut tot din orez) – şi peşte proaspăt, fructe de mare, alge marine sau legume face din sushi o mâncare echilibrată şi hrănitoare. In plus, peştele folosit este – de cele mai multe ori -crud, ceea ce înseamnă că prospeţimea este unul dintre atuurile sale.

Sushi a fost creat pentru prima dată la începutul anilor ‘70 de un bucătar japonez născut în America, drept răspuns la îngrijorarea oamenilor cu privire la consumul de peşte crud. Intre timp, a devenit un preparat clasic.

Dar bucătăria japoneză nu se opreşte la sushi. în numerele următoare, vom continua călătoria prin lumea aromelor nipone.

Preparate japoneze

  • Sashimi – unul dintre cele mai vechi feluri de mâncare niponă. Japonezii cred că este sănătos să găteşti mâncarea cât mai puţin; astfel, unul dintre cele mai bune moduri de a pregăti un peşte este să nu-l găteşti deloc
  • Nigiri sushi – un sushi foarte popular, cu o vechime mai mică de 200 de ani; sunt ca nişte bulete de orez, modelate manual, deasupra cărora se pun ingrediente variate: felii de ton, de crevete, de caracatiţă sau chiar ouă prăjite
  • Temaki – foaia de alge marine (nori) este dispusă în formă de cornet, în interiorul căruia se pun orez şi fructe de mare sau legume
  • Chirashi – fructe de mare, ciuperci şi legume presărate pe o porţie de orez
  • Oshi – peşte presat împreună cu orez într-o cutie de lemn
  • Maki – orezul, împreună cu alte ingrediente, este presat pe o foaie de nori, rulat sub formă de cilindru, apoi tăiat în 6-8 bucăţi
  • Gunkan – forme din orez şi alge umplute cu fructe de mare sau icre
  • California maki – format din felii de castravete, avocado şi carne de crab; are ca topping tobiko (icre de capelin) sau seminţe de susan prăjite

 

Sushi

Sushi - un deliciu

Incoming search terms:

  • restaurante cu sudhi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.