Sushi de somon cu alge

Printeaza

Sushi de somon cu alge din: orez, otet de orez, zahar, avocado, zeama de lamaie, alge nori, somon afumat, chives si sos de soia.

Ingrediente:Sushi de somon cu alge

  • 300 g orez pentru sushi
  • 2 linguri otet de orez sau de vin alb
  • 1 lingurita de zahar fin
  • 1 avocado mare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 foi de alge nori
  • 4 felii mari de somon afumat
  • 1 punga de chives
  • sos de soia dulce, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se pune orezul într-o cratiţă cu 600ml de apă. Se aduce la punctul de fierbere şi se ţine pe foc 10 minute, până ce apa se absoarbe, iar orezul se înmoaie. Se adaugă oţetul şi zahărul, se amestecă, se acoperă şi se lasă la răcit.

Se curăţă fructul de avocado şi se taie felii. Se pune într-un castron şi se stoarce zeama de lămâie deasupra, întorcând feliile astfel încât să se acopere de zeamă pe toate părţile.

Se împarte orezul pe foile de alge şi se întinde în strat egal, lăsând o margine de 1cm în partea de sus şi în cea de jos.

Se aşază somonul peste orez, urmat de chives; se pun bucăţele de avocado în centru.

Se împătureşte partea de jos a foii de peste umplutură, apoi se rulează strâns. Se umezeşte marginea de sus cu un pic de apă ca să se poată sigila ruloul.

Se repetă până se obţin patru rulouri. Rulourile pot fi înfăşurate în folie alimentară individual şi ţinute la rece până se servesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.