Sushi cu wasabi

Printeaza

Sushi cu wasabi din: orez, oţet de orez, zahăr, sare, foi de alge, somon, avocado, castravete, seminte, surimi, ghimbir, sos de soia, wasabi.

Wasabi provine din Japonia și este obținut din rădăcinile plantei Wasabia japonica, cunoscută și sub numele de hrean japonez. Rădăcinile sunt zdrobite pentru a produce o pastă sau pulbere verde.

Sosul wasabi are o culoare verde strălucitoare și o textură asemănătoare pastei. Pulberea de wasabi este verzuie, în timp ce pasta preparată are adesea o nuanță mai deschisă sau mai închisă, în funcție de metoda de producție și de concentrația de wasabi.

 

Ingrediente:Sushi cu wasabi

  • 1 cană orez special pentru sushi
  • 50 ml oţet de orez
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • foi de alge Nori
  • somon foarte proaspăt sau afumat
  • 1 avocado
  • 1 castravete
  • câteva batoane de surimi
  • mix de seminţe de susan alb şi negru
  • wasabi

 

Mod de preparare:

Fierbi orezul în 3 căni cu apă uşor sărată, la foc mediu, 20 de minute, într-un vas parţial acoperit. Amesteci într-un bol 1 ceaşcă apă, 50 ml oţet, un praf de sare şi zahăr.

Tai în fâşii somonul, castravetele curăţat de coajă şi seminţe, precum şi miezul de avocado. Scoţi din folie batoanele de surimi decongelate.

Acoperi cu folie de polietilenă planşa de bambus. Umezeşti folia cu puţină apă, presari mixul de seminţe de susan, apoi aşezi cu mare atenţie orez.

Presezi cu palmele înmuiate în apă cu oţet de orez, deasupra pui foaia Nori, stropeşti cu apă, aşezi din nou orez, presezi cu palmele ude, pe urmă pui fâşii de somon, batoane de surimi, castravete şi avocado.

Rulezi folosindu-te de planşa de bambus, la înce­put cât să acopere umplutura, apoi presezi bine ruloul, pe toată lungimea şi continui să rulezi strâns, până la capăt.

Păstrezi ruloul în frigider pentru 1 oră, după care îl despa­chetezi, îl tai în jumătate, iar jumătăţile în alte două bucăţi.

Serveşti sushi alături de un bol cu amestec de sos de soia, pastă wasabi şi ghimbir murat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.