Sushi cu legume mexican

Printeaza

Sushi cu legume mexican din: orez, legume mexicane, sos de soi, otet, zahar, apa, sare de mare.

Ingrediente:Sushi cu legume mexican

  • orez pentru pilaf
  • 1 pungă de amestec de legume mexicane
  • sos de soia
  • oţet îndulcit
  • zahăr
  • apă
  • sare de mare

 

Mod de preparare:

Intr-o o oală se pune o parte orez şi 2 părţi apă şi se fierbe. Cât timp fierbe orezul, se pregăteşte un oţet de orez care se va amesteca cu orezul fiert.

Intr-o cratiţă se pune la fiert 50 ml de oţet cu 1 linguriţă de sare şi 1 lingură mare de zahăr.

Se fierbe, amestecându-se cu grijă până devine un sos.

Orezul fiert şi amestecat cu oţetul de orez, se întinde pe un covoraş de bambus, (sau folie de aluminiu) ce a fost presărat mai întâi cu mărar verde tocat mărunt, apoi se aşază legumele după preferinţă şi se rulează cu grijă.

Se taie rondele cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit şi umezit îp apă.

Se aşază pe platou şi se serveşte cu sos de soia.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.