Supe si ciorbe: Supă cremă de dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de Supă cremă de dovleac din: dovleac, ceapa, rasol de vita, faina, unt, oua, lapte, smantana, patrunjel verde si sare.

Ingrediente:Supă cremă de dovleac

  • 600g dovleac
  • 100 g ceapă
  • 700 g rasol de vită
  • 1 l lingură făină
  • 80 g unt
  • 12 ouă
  • 200ml lapte
  • 100 ml smântână
  • 1 leg. pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbeti rasolul în 2 l apă cu puţină sare, apoi strecuraţi-l. Tăiaţi dovleacul în cubuleţe şi căliţi-le împreună cu ceapa tocată mărunt în unt. Turnaţi peste dovleac supa în care a fiert rasolul, strecu­rată, şi lăsati dovleacul să fiarbă, până când se înmoaie.

Treceţi totul prin sită şi adăugaţi făina desfăcută în lapte, apoi lăsaţi să mai fiarbă 15 mi­nute. La sfârşit dregeti cu gălbenuşurile frecate cu smântână. Serviţi cu crutoane de pâine prăjită.

Supă cremă de dovleac

Supă cremă de dovleac

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.