Supe: Gazpacho

Printeaza

Gazpacho din: ardei, rosii, castraveti, telina, lamaie, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Gazpacho

  • 2 castraveţi
  • 3 ardei graşi (verde, galben, roşu)
  • 2 cepe verzi
  • 6 roşii
  • 1 lămâie
  • 1 tijă de ţelină
  • 1 căţel de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 legătură de ţelină frunze
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Legumele se spală, ardeii se curăţă de cotoare şi de nervuri, ceapa şi usturoiul se curăţă, la fel şi castraveţii (din ardei, tijă de ţelină şi castraveţi se păstrează o treime pentru servit).

Legumele se taie în cuburi. Roşiile se curăţă de seminţe, se taie în bucăţi mai mari, tija de ţelină în felii subţiri.

Intr-un blender se mixează o parte din ardei, ceapa şi usturoiul; se adaugă castraveţii, roşiile, se sărează şi se adaugă piper după gust, apoi se adaugă zeama de lămâie şi uleiul de măsline şi se mixează din nou.

Se dă totul prin strecurătoare pentru a îndepărta cojile, se pune în frigider, unde se ţine până la servire. Deasupra se presară cuburi de ardei, castraveţi, tijă şi frunze de ţelină.

Se poate adăuga, pentru un gust mai picant, sos Tabasco.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.