Supe, ciorbe si borsuri: Bors de pui

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba din: bors, carne de pui, oua, smantana, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, sare, piper, ardei gras, patrunjel verde.

Ingrediente:Bors de pui

  • 500 g carne de pui
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 ml smântână
  • 1 morcov mare
  • bors
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 telină mică
  • 2 cepe
  • cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

Carnea se pune la fiert în apă cu sare. Când clo­coteşte, se spumează, se adaugă zarzavatul şi ceapa tocate mai mari sau după dorinţă.

Se lasă să fiarbă la foc mic până când legu­mele şi carnea sunt aproa­pe fierte şi se adaugă car­tofii tăiaţi cuburi.

Se pune orezul spă­lat bine şi se fierbe 10-15 minute. Se mai adaugă 2 1 de apă, se să­rează după gust, si se adauga borsul si se mai lasa sa dea in cateva clocote.

Se ia oala de pe foc şi se dre­ge cu smântână bătută cu gălbenuşurile. Se aromatizeaza cu pătrunjel verde.

Bors de pui

Bors de pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.