Reteta zilei: Gnocchi cu supa de rosii

Gnocchi cu supa de rosii din: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, usturoi, vin alb, rosii, busuioc, supa de pui, sare, piper, parmezan, cartofi, ou, sare si faina. 2 linguri ulei de masline 1 morcov, tocat 1 legatura de telina, tocata 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, pisat 1/2 cana vin alb 800 g […]

Reteta zilei: Supa de fasole neagra cu porumb si rosii

O reteta de supa de fasole neagra cu porumb si rosii din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, praf de chilli, chimen, piper, supa de legume, fasole neagra, porumb si rosii.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 morcovi, feliati 4 catei de usturoi, tocati 2 linguri praf de chili 1 […]

supe

Supă ardelenească de agrişe

O reteta de supa ardeleneasca de agrise din: agrise, ceapa, morcov, telina, patrunjel, orez, smantana, galbenus, unt, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 300 g agrise 1 ceapa 1 morcov 1 bucata telina 1 patrunjel 1 lingura cu varf de orez 2 linguri smantana 1 galbenus 25 g unt patrunjel verde sare   Mod de preparare: […]

Consomme

Consomme

Un consomme perfect trebuie să fie limpede, aromat şi să nu aibă nici un strop de grăsime. Nu este de mirare că această supă clasică franţuzească este considerată o piatră de încercare pentru orice bucătar. Poate te intereseaza si Cum se prepara Consommé de pui   Consomme se prepară astfel: într-o oală plină cu supă […]

Supa de mazare cu paine prajita

Supă de mazăre boabe

Iei: 200 g de mazăre, 250 g de cartofi, două carote, doi prăji, două cepe, puţină foaie de dafin, puţin cimbru, o felie de pâine groasă cu multă coajă. Pui mazărea în doi litri de apă şi laşi să fiarbă o oră şi jumătate. In timpul acesta, rumeneşti în puţin untdelemn ceapa, apoi o adaugi […]

Supa de usturoi cu lapte si smantana

Reteta zilei: Supa de usturoi cu lapte si smantana

O reteta delicioasa de supa de usturoi cu lapte si smantana din: usturoi, morcovi, cartofi, ceapa, paine, unt, lapte, smantana, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 100 gr morcovi 100 gr ceapă 200 gr cartofi 4 felii de pâine 50 gr unt 300 ml lapte 100 gr smântână 1/2 legătură de pătrunjel 20 […]

Supa crema de fetica cu ciuperci

Supa crema de fetica cu ciuperci

O reteta simpla si gustoasa de supa crema de fetica cu ciuperci din: fetica, ceapa, hasmaţuchi, zahar pudra, supa de pui, smantana, ciuperci, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g de fetică (salata mielului) 3 cepe 1 legătură de hasmaţuchi 2 linguriţe de zahăr pudră 750 ml supă de pui 250 ml smântână […]

retete

Supa de legume cu cimbru

O reteta delicioasa de supa de legume cu cimbru din: ceapa, ardei gras, dovlecei, patrunjel, telina, morcov, orez, rosie, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare, piper, iaurt si patrunjel. Ingrediente: o ceapă un ardei gras doi dovlecei o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină un morcov 3 linguri cu orez o roşie o lingură […]

Supa crema de sfecla cu unt

Supa crema de sfecla cu unt

Ingrediente: o sfeclă roşie jumătate de ţelină 28 g unt sărat două căni de supă de legume sare piper negru smântână   Mod de preparare: Sfecla se fierbe pe jumă­tate, se descojeşte şi se rade. Ţeli­na crudă se dă şi ea pe râzătoare. Se topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă şi se lasă 20 […]

Supa crema de fetica cu ciuperci

Supa-crema cu ciuperci si seminte de chimen

Supa-crema cu ciuperci si seminte de chimen din: ciuperci, ceapa, unt, faina, galbenus, smantana, frisca, vin, marar, paine, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci, o legătură de ceapă verde 50 g unt 30 g făină două gălbenuşuri, 3 linguri de frişcă 110 g smântână 1,5 litri apă două linguri de vin alb mărar o pâine […]

Supă de perişoare de branză

Supă de perişoare de branză

Supă de perişoare de branză din: branza de vaci, gris, ou, unt, smantana, faina, marar, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 150 g brânză de vaci 2 linguri griş 1 ou 2 linguri unt 200 g smântână 1 lingură făină 1 legătură mărar sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Freci gălbenuşul cu 1 lingură […]

Supa de legume

Supa de legume (varianta)

Supa de legume Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras (roşu) 1 păstârnac 1 ţelină mică 3-4 roşii 1 ceşcuţă orez 1 legătură pătrunjel 2- 3 linguri ulei sare     Mod de preparare: Pui la fiert ntr-o oală de 6 l: dovlecelul, morcovii, ceapa, ardeiul gras, păstârnacul şi ţelina curăţate […]

Supa din carne de gaina cu castraveti murati

Supă de gulioare cu smantană

Supă de gulioare cu smantană Ingrediente: 1 ceapă 1-2 mor­covi 5-6 gulioare 1 ou făină verdeaţă sare smântână ulei condimente   Mod de preparare: Tai ceapa ca pentru ciorbă, morcovul îl tai rondele şi le căleşti în ulei. Adaugi gulioarele rase pe răzătoarea mare şi le mai căleşti 5 minute. Le stingi cu 1,5 l […]

retete

Supă crema de legume la rece (varianta)

Supă crema de legume la rece Ingrediente: 6-7 roşii foarte coapte 5 castraveţi 4 ardei graşi 2 felii de pâine uscată 30 ml oţet 30 ml ulei sare 1 căţel de usturoi puţin chimen   Mod de preparare: Speli ardeii, le scoţi seminţele. Cureţi de coajă castraveţii şi roşiile, apoi le tai în bucăţi mici […]

Supa de stevie cu ou

Supă de urzici cu măcriş şi cabanos

Supă de urzici cu măcriş şi cabanos Ingrediente: 250 g cîmăciori cabanos 600 g urzici 2 l supă 2 l apă 5 ouă sare piper 600 g măcriş 2 cepe 80 g unt 1 lingură făină 3 linguri smantană 120 g ulei pesmet de casă   Mod de preparare: Urzicile şi măcrişul se spală bine […]

Supa picanta cu ardei

Supă de zarzavat cu răzălei

Supă de zarzavat cu răzălei Ingrediente: 3 apă 2-3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cartofi mai mici 1 ceapă 100 ml ulei 1 vârf de cuţit de boia pătrunjel verde condimente piper sare Pentru răzălei ai nevoie de: 4 linguri făină 1 ou     Mod de preparare: Pui apa la fiert […]

Supa rapida de mere si galuste

Supă de mere bănăţeană cu costiţă afumată

Supă de mere bănăţeană cu costiţă afumată Ingrediente: 100 g costiţă afumată 2 mere 1 linguriţă praf de curry sau boia de ar­dei sare 1 1/2 l supă de carne sau pasăre 1 1/2 apă 1 lingură făină 60 g unt sau ulei 150 g smantană 30 g orez 1ceapă   Mod de preparare: Se […]

retete

Supă de vara cu turnaţei

O reteta de supa de vara cu turnatei si gulii, morcovi, cartofi, condiment, verdeata, faina, oua si smantana. Ingrediente: 2-3 gulii 1 legătură morcovi noi 2-3 fire de ceapă 300 g cartofi noi 1 linguriţă condiment verdeaţă 60-100 g făină 1-2 ouă smântână   Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli în mai multe ape, […]

Supă de varză şi cartofi

Supa de varza

Supa de varza  Ingrediente: 3 l apă 1 varză mijlocie o ceaşcă orez sau arpacaş 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare     Mod de preparare: Se taie varza mărunt, se opăreste, se scurge de apă şi se pune la fiert într- o oală, cu apă fierbinte. Se adaugă jumătate ceaşcă de arpacaş sau de […]

Supa crema de cartofi cu parmezan

Supa deasa de legume(crema)

Supa deasa de legume  Ingrediente: 4 l apă 1 lingură unt 2 cepe 250 g roşii 300 g cartofi 2 căţei de usturoi o mână de fasole fidea unt proaspăt cât o nucă     Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în unt fără să se îngălbenească. Se toarnă deasupra apă sau de preferinţă apâ […]

Supă de cartofi cu parmezan si crutoane

Supa deasa de dovleac

Supa deasa de dovleac  Ingrediente: 3 l apă 500 g dovleac 1 ceapă 2 linguri unt 1 lingură făină 2 linguri smântână sare     Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi de sâmburi, se taie bucăţi şi se înăbuşă cu puţin unt şi o ceapă tăiată mărunt. Se fierbe jumătate de oră […]

retete

Supa de gulii

Supa de gulii  Ingrediente: 3 l apă 3 gulii frumoase 300 g cartofi 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare     Mod de preparare: Se curăţă guliile şi cartofii, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. Se lasă să fiarbă bine. […]

Supa deasa de conopida

Supa deasa de conopida  Ingrediente: 3 l apă 1 conopidă frumoasă 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare     Mod de preparare: Se fierbe o conopidă în apă cu sare. Se rup câteva buchete din conopidă pentru garnitură şi se păstreaza în zeamă. Se încălzesc fără să se îngălbenească […]

Supa de rosii cu gremolata

Supa de rosii cu usturoi

Supa de rosii cu usturoi  Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 morcov 1 pătrunjel 200 g orez 1 linguriţă zahăr 3 căţei de usturoi sare 2 l zeamă de carne     Mod de preparare: Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii […]

Supa de macris

Supa de macris

Supa de macris  Ingrediente: 3 l apă 500 g măcriş 2 cartofi 1 lingură unt sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână     Mod de preparare: Măcrişul trebuie să fie foarte tânăr, de aceea această supă nu este gustoasă decât foarte devreme primăvara. Se alege şi se spală bine măcrişul. Se înăbuşă într-o cratiţă cu […]

Supe

Supă verde de primavară

Supă verde de primavară  Ingrediente: 3 legături de ştevie 1/2 kg spanac 1 salată verde 3-4 fire de tarhon 1 legătură de pătrunjel 100 g unt (sau ulei) 1 linguriţă de făină 1 gălbenuş 3 linguri smântână 1 linguriţă condiment   Mod de preparare: Cureţi şi speli ştevia, spanacul şi salata şi le tai fideluţă. […]

Supa deasa de morcovi(crema)

Supa deasa de morcovi(crema)

Supa deasa de morcovi (crema)  Ingrediente: 3 l apă 1/2 lingură unt topit 500 g morcov 1 ceapă 4 cartofi mari 1/2 linguriţă zahăr sare unt proaspăt cât o nuca     Mod de preparare: Supa de morcovi, ca şi toate supele de zarzavat, se poate pregăti, în lipsă de zeamă de carne, cu apa […]

Supă de ţelină cu paste fainoase

Supă de ţelină cu paste fainoase

Supă de ţelină cu paste fainoase Ingrediente: 1 kg ţelină 2 cepe 2 morcovi 4 cartofi o mână de paste făinoase 1 cutie smântână sare condimente ulei   Mod de preparare: Cureţi toate zarzavaturile, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte cubuleţe. Pe toate le înăbuşi în puţină apă cu ulei şi condiment după gust. După […]

Supă crema de legume cu chimen

Supă crema de legume cu chimen

Supă crema de legume cu chimen Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 linguriţă de chimen 2 linguri de ulei 1 lingură de făină 1 pahar de vin roşu sare piper   Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile, tai ceapa în patru, morcovul şi rădăcina de pătrunjel rondele şi le pui la fiert […]

Supă de măcriş cu salată

Supă de măcriş cu salată

Supă de măcriş cu salată Ingrediente: 2 l apă 125 g măcriş 250 g salată verde câteva fire de ceapă 1 lingură făină ulei sare mărar şi pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli verdeţurile, le tai mărunt şi le înăbuşi în ulei. Când sunt moi pre­sari făină şi pui apă puţin câte puţin. Laşi […]

Supă-cremă de spanac cu brânză cu mucegai

Supă de spanac, urzici si salată

Supă de spanac, urzici si salată Ingrediente: 300 g spanac o mână de urzici 1 salată 1 ceapă unt sau margarină condimente sare piper 80 g smântână crutoane de pâine 2-3 ouă   Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl tai mărunt împreună cu urzicile şi salata. Apoi toci mărunt ceapa şi o căleşti […]

Supă ardelenească de cartofi cu tarhon

Supa ardeleneasca de cartofi

Supa ardeleneasca de cartofi  Ingrediente: 5 cartofi 2 morcovi 2 cepe potrivite 1 legătură de pătrunjel ver­de 3 linguriţe faină 1 linguriţă boia 100 ml ulei 2 linguri de bulion 250 g smântână sare   Mod de preparare: Morcovii şi cartofii îi cureţi, îi speli şi îi tai cubuleţe. Ii pui apoi la fiert în […]