Supa cu vinete coapte, fasole si ricotta

Printeaza

Supa cu vinete coapte, fasole cannellini si ricotta din: fasole cannellini, vinete, ulei de măsline, usturoi, busuioc, patrunjel, supă de pui sau de legume, brânză ricotta proaspătă, sare, piper, ulei de măsline extravirgin.

Ingredinete:Supa cu vinete coapte, fasole si ricotta

  • 285 g fasole, înmuiată peste noapte
  • 4 vinete mari
  • lingură de ulei de măsline
  • căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 lingură de busuioc proaspăt tocat
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
  • 565 ml supă de pui sau de legume
  • 255 g brânză ricotta proaspătă
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline extravirgin

 

 

Mod de preparare:

Clătiţi fasolea. Acoperiţi cu apă, fierbeţi şi lăsaţi la foc mic timp de o oră sau până se fierbe bine.

Inţepaţi vinetele cu un cuţit, puneţi-le pe o tavă şi coaceţi-le în cuptor la cea mai măre temperatură timp de 40 de minute, încălziţi uleiul de măsline într-o cratiţă adâncă şi căliţi usturoiul, ardeiul iute, busuiocul şi pătrunjelul până când se înmoaie usturoiul, dar nu se colorează.

Tăiaţi vinetele coapte pe jumătate şi scobiţi partea interioară frumos mirositoare într-o cratiţă. Adăugaţi fasolea fiartă şi zeama în care a fiert.

Lăsaţi la foc mic timp de 20 de minute.

Scoateţi afară jumătate din conţinut, pasaţi-l şi puneţi-l înapoi în oală.

Amestecaţi şi condimentaţi bine. Ar trebui să fie de consistenţa smântânii, săţioasă şi destul de groasă.

Apoi amestecaţi şi ricotta puţin condimentată şi sfărâmată în bucăţi.

Puneţi în fiecare bol puţin ulei de măsline extravirgin condimentat şi mâncaţi cu puţină pâine caldă proaspătă cu coaja crocantă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.