Supa vietnameza de pui cu taitei

Printeaza

O reteta de supa vietnameza de pui cu taitei din: carne de pui, bulion de pui, sos de peste, ghimbir, taitei de orez, muguri de soia, ceapa, busuioc, coriandru, menta, ardei iute si ceapa verde.

Ingrediente:

  • 500 g carne de pui fara piele si dezosata, taiata cubulete
  • 1 litru bulion de pui
  • 4 linguri sos de peste thailandez
  • 1 lingura ghimbir, ras
  • 350 g taitei de orez
  • 50 g muguri de soia
  • 60 g ceapa, taiata solzisori
  • Cate 2 linguri de busuioc, coriandru si menta, proaspete, tocate
  • 2-4 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat foarte fin
  • 2 cepe verzi, taiate marunt

 

Mod de preparare:

Se pun intr-o oala mare carnea de pui, bulionul, sosul de peste si ghimbirul ras si se dau in clocot, apoi se acopera si se fierb la foc mic 10-15 minute, pana cand carnea este facuta.

Intre timp se pune o oala pe foc si se fierbe fideaua conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge fideaua si se imparte in 4 castroane. Se adauga carnea, mugurii de soia si ceapa, apoi se presara busuioc, coriandru si menta.

Se toar­na supa si se presara ardeiul iute si ceapa verde. Se serveste cu felii de lamaie verde.

Supa vietnameza de pui cu taitei

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • Supa vietnameza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.