Supa de usturoi cu telemea
PrinteazaSupa de usturoi cu telemea din: usturoi, paine, telemea, ulei, cimbru, cuisor, sare, piper.
- 24 căţei de usturoi
- 10 felii subţiri de pâine neagră
- 100 g telemea
- 2 linguri ulei de măsline sau 4 linguri unt topit
- cimbru
- 1 cuişor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi în 2 l de apă, timp de 20-30 de minute, usturoiul, o crenguţă de cimbru, un cuişor, o linguriţă de sare şi un praf de piper.
Feliile subţiri de pâine le tai în pătrate mici, le acoperi cu brânză rasă şi le stropeşti cu uleiul de măsline.
Laşi totul într-o tavă în cuptor, câteva minute, până se topeşte brânza.
Aşezi apoi cubuleţele în castronul de supă şi torni peste ele supa strecurată. Serveşti supa foarte fierbinte.
Supa de usturoi cu telemea
Pofta buna!