Supă cu usturoi şi conopidă

Printeaza

O reteta de supa cu usturoi si conopida din: praz, usturoi, conopida, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, supa de legume, frunze de dafin, lapte, busuioc si apa fierbinte.

Ingrediente:Supă cu usturoi şi conopidă

  • 2 bucăţi de praz (doar partea albă), tăiate felii
  • o jumătate de căţel de usturoi
  • o conopidă
  • 1-2 linguriţe cu ulei de măsline
  • 1/4 linguriţă cu sare
  • 1/4 linguriţă cu piper
  • 1/4 linguriţă cu nucşoară măcinată
  • 3 ceşti cu supă de legume
  • 3 frunze de dafin
  • 1 ceaşcă cu lapte degresat
  • busuioc proaspăt, tocat
  • 3 linguri cu apă fierbinte

 

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul şi aşază o tavă în care se pune prazul, usturoiul şi conopida cu o lingură de ulei, sare, piper şi nucşoara şi se lasă la cuptor aproximatix 25-30 de minute, pănă când conopida se înmoaie şi capătă o culoare maronie.

Scoate tava din cuptor şi aşază prazul şi conopida într-o oală. Adaugă supa de legume şi foile de dafin. După ce s-a răcit usturoiul, pune-l în vas, alături de conopidă. Pune vasul pe foc şi lasă-l la fiert. Redu temperatura şi lasă-l la foc până legumele devin moi, 10 minute.

Cu ajutorul unui blender, transformă supa şi legumele în cremă, apoi pune-o din nou în vasul în care a fiert. Adaugă laptele. Înainte de a servi, încălzeşte-o.
Pune busuiocul cu apa fierbinte în blender şi lasa-l până obţii o pastă. Se adaugă câte o lingură de busuioc la fiecare porţie de supă. Decorează cu frunze de busuioc.

Supă cu usturoi şi conopidă

Supă cu usturoi şi conopidă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.