Supă ţărănească

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de supa taraneasca din: dovlecei, conopida, varza, morcovi, telina, oua, smantana, paine neagra, patrunjel, sare, piper, pastarnac si patrunjel.

Ingrediente:Supă ţărănească

  • 250 g dovlecei
  • 100 g conopidă
  • 150 g varză
  • 150 g morcovi
  • 100 g ţelină
  • 2 ouă
  • 100 g smântână
  • 100 g pâine neagră
  • 80 g unt
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 50 g păstârnac
  • 50 g pătrunjel rădăcină

 

Mod de preparare:

Cureţi zarzavaturile, le tai mă­runt, le fierbi în 2 I de apă rece cu sare. După ce le-ai fiert, le strecori şi dai zarzavaturile prin sită.

Apoi le amesteci împreună cu zeama, le mai dai în 2-3 clo­cote, le condimentezi după gust şi le serveşti drese cu gălbe­nuşurile bătute cu smântână şi untul topit.

Garnitura poate fi din crutoane de pâine neagră (sau albă), prăjită şi tăiată cubuleţe.

Supă ţărănească

Supă ţărănească

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.