Supă cu somon fume

Printeaza

Supă cu somon fume din: somon afumat, unt, usturoi, cartofi, faina, smantana, vin alb sec, telina, morcov, broccoli, ceapa, tarhon, ulei de masline, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:Supa_cu_somon_fume

  • 250 g somon afumat
  • 30 g unt
  • doi catei de usturoi
  • 5 cartofi albi
  • o lingura cu faina
  • 250 ml smantana
  • 100 ml vin alb sec
  • o telina
  • un morcov
  • 400 g broccoli
  • o ceapa alba
  • tarhon tocat
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se toacă mărunt sau se taie felii. Intr-o oală se încing untul şi uleiul de măsline, se pun legumele şi se călesc până se înmoaie. Se adaugă făina, se prăjeşte un minut apoi se toarnă doi litri de apă.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţi. Se pun în oală împreună cu broccoli spălat şi rupt în bucheţele. Se condimentează după gust şi se lasă să fiarbă totul până ce legumele s-au înmuiat şi pot fi pătrunse cu o fiurculiţă.

Se scoate broccoli, se adauga vinul, o lingurita cu cimbru si o lingura cu tarhon, se verifica gustul si se paseaza pana devine ca o crema. Se pune din nou la fiert la foc mic, se adauga somonul afumat taiat fasii si broccoli. Se ia de pe foc, se pune in boluri, se toarna deasupra putin smantana si se serveste imediat.

In momentul servirii se poate presara coaja de lamaie rasa.

Supă cu somon fume

Supa_cu_somon_fume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.