Supa Snert

Printeaza

Supa SnertSnert nu e greu de făcut, dar prepararea ei ia destul de mult timp. Mai întâi, mazărea uscată se pune într-un vas cu apă, împreună cu o bucată de carne afumată cu os şi unul sau două picioare de porc. Se lasă sâ fiarbă împreună la foc mic. Intre timp bucătarul toacă ceapă, morcovi, tulpini de ţelină, cartofi şi rădăcină de ţelină şi le pune pe toate în supă.

După ce carnea este bine pătrunsă, aceasta se scoate din supă, se taie în bucăţi potrivite şi se pune înapoi în oală. La sfârşit, se adaugă nişte cârnaţi afumaţi, de preferinţă rookworst. Snert se pregăteşte cu o zi înainte de a fi servită, pentru ca aromele sâ devină mai puternice, iar consistenţa sa fie asemenea unui terci. Conform tradiţiei, supa trebuie sa fie atât de groasă încât lingura să stea dreaptă în oală.

Supa începe să fie căutată odată cu sosirea anotimpului rece. De-a lungul canalelor se întind iarna tarabe de unde cei care se întorc de la patinoar pot servi un snert. Nimic nu poate alunga mai bine plictisul ca o farfurie de supă groasă, atât de simplă şi totuşi atât de gustoasă.

Supa_Snert_07

Supa Snert

Supa Snert

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.