Supă simpla de fasole neagră

Printeaza

Supă simpla de fasole neagră din: fasole neagra, sare, smantana si zeama de lamaie.

supe

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Pune la înmuiat peste noapte, în apă rece, 500 grame (0.5 kg) de fasole neagră.

Când este pregătită pentru fiert, pune fasolea în 2 litri şi jumătate de apă proaspătă, adusă la punctul de fierbere, şi fierbe-o la foc înăbuşit până ce se desface, adăugând din când în când, dacă este necesar, apă fierbinte.

Când e gata fiartă, ar trebui să mai rămână 2 litri de apă.

Strecoară, adaugă sare, jumătate de cană de smântână şi reîncălzeşte.

Când este gata, strecoară supa, mai adaugă două sau mai multe linguri de zeamă de lămâie şi serveşte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.