Supa de sfecla cu iaurt

Printeaza

Supa de sfecla cu iaurt din: sfecla rosie, ulei de masline, ceapa, rosii, supa de legume, sare, piper, cimbru, otet de vin, iaurt si ceapa verde.

Ingrediente:

  • 500 g sfecla rosie fiarta
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 400 g rosii decojite, din conserva
  • 1 l supa de legume
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • otet de vin
  • 4 linguri iaurt degresat
  • 2 linguri ceapa verde tocata

 

Mod de preparare:

Se rade sfecla. Se încinge uleiul într-o cratită mare si  se căleşte ceapa tocată, la foc moale; când devine trans­lucidă, se adaugă sfecla şi se prăjesc puţin împreună. După aceea se adaugă roşiile şi se fierbe supa cca 8 min.

Se pasează apoi supa şi se condimentează după gust, cu sare, piper, cimbru şi oţet. Se încălzeşte, se repartizează în farfurii şi se garniseşte cu câte o porţie de iaurt şi cu rondele de ceapă verde.

Supa de sfecla cu iaurt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.