Supa de rosii cu legume

Printeaza

Supa de rosii cu legume din: morcovi, ceapa, telina, patrunjel, cartofi, ardei, fasole verde, dovlecel, rosii, orez, smantana, unt.

Ingrediente:Supa de rosii cu legume

  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • o telină
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 2 cartofi
  • 2 ardei graşi
  • o mână de fasode verde
  • un dovlecel
  • 1,5 kg roşii
  • o lingură orez
  • 2 linguri smântână (facultativ)
  • o lingură unt

 

Mod de preparare:

Se curăţă toate legumele, se spală bime, se taie bucăţi şi se pun la fiert în 2 l de apă fierbinte, cu un praf de sare.

Roşiile se fierb separat, apoi se trec prin sită. Când legumele sunt fierte, se scot din supă, iar în supă se toarnă sosul de roşii gros. Se pune orezul, sau găluşte de griş, ori zdrenţe şi se lasă să fiarbă.

La urmă se adaugă smântână şi untul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.