Supa rece gaspacho

Printeaza

Supa rece gaspacho din: ulei de masline, usturoi, ceapa, castravete, rosii, ardei, zahar, busuioc, sare, piper, dovlecel.

Ingrediente:Supa_rece_gaspacho

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 1 castravete potrivit
  • 1 kg rosii
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 legătură busuioc
  • piper
  • sare

Pentru decor:

  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 dovlecel
  • 4 rosii

 

Mod de preparare:

Intr-o oala mare, încingi uleiul şi căleşti usturoiul ras. Adaugi ceapa tocata si o lasi pe foc până devine sticloasă.

Adaugi castravetele curăţat si tăiat cubuleţe, ardeii tăiati cubuleţe, roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Laşi pe foc 3 minute, după cate adaugi 2-3 litri de apă.

După ce dă in fiert, lasi 5-10 minute, condimentezi cu zaharul, sarea si piperul si o mixezi. Pui busuiocul tocat, o lasi sa se raceasca si o dai la frigider timp de o ora.

Pentru decor, ceapa o tai mărunt, ardeii îi tai fâşii, dovlecelul cubuleţe, iar roşiile curăţate de pieliţă le tai cubuleţe.

Supa rece gaspacho

Supa_rece_gaspacho

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place supa asta, dar nu e protivita pentru anotimpul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.