Supă rece de sfeclă

Printeaza

O reteta de supa rece de sfecla din: frunze de sfecla, cartofi, chefir, smantana, castraveti, frunze de ceapa, marar si sare.

Ingrediente:Supă rece de sfeclă

  • 1 legătură de frunze de sfeclă
  • 500 g cartofi fierţi
  • 500 g chefir
  • 1 dl smântână fermentată
  • 2 ouă
  • 2 castraveţi
  • 1 legătură de frunze de ceapă
  • 1 lingură de mărar tocat
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi frunzele de sfeclă şi de ceapă. Puneţi-le într-o oală cu 1/2 l de apă rece. Lăsaţi-le să se răcească în apă, fără a le scurge. Puneţi ouăle în apă rece şi fierbeţi-le 10 mi­nute de când începe să clocotească apa.

Curăţaţi şi tăiaţi castraveţii în patru, pe lung, scoţându-le seminţele. Apoi tăiaţi-i bucăţele şi puneţi-i în oală peste frunzele de sfeclă şi de ceapă.

Adăugaţi mărarul tocat, chefirul (dacă nu găsiţi, înlocuiţi-l cu aceeaşi cantitate de iaurt alb fără grăsime, diluat în puţin lapte gras), smântână fermentată, ouăle fierte tari, mărunţite, şi un praf de sare. Ameste­caţi bine totul. Serviţi supa în farfurii individuale, cu garni­tură de cartofi fierţi tăiaţi bucăţele.

Supă rece de sfeclă

Supă rece de sfeclă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.