Supa rapida de vita cu zarzavat

Printeaza

Supa rapida de vita cu zarzavat din: carne de vită, zarzavat pen­tru supă, boabe de piper,chi­men, dafin cât o unghie, cuişoare.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de vita
  • 250-300 g zarzavat pen­tru supă
  • câteva boabe de piper
  • o linguriţă mică de chi­men
  • dafin cât o unghie
  • 2 cuişeare

 

Mod de preparare:

Carnea se toacă şi se pune la fiert în 2 litri de apă rece cu mirodeniile şi cu zarzavatul tocat.

La început se amestecă de mai multe ori. Se fierbe încet, acoperit, 40-50 de minute.

Se ia de pe foc, se toarnă în supă 100 ml apă rece, să se aşeze, se lasă să stea câteva-minute, apoi se strecoară, se fierbe din nou şi se fierb pastele în supă.

Din carnea cu zarzavat rămasă se prepară pateu sau tocătură: se prăjeşte în untură cu ceapă fară capac, până ce apa se evaporă de tot.

Pentru pateu se trece din nou prin maşina de tocat, se adaugă 2 ouă fierte şi pasate, 50 g unt, o lingură smântână, se freacă bine şi se condimentează du­pă gust.

Pentru tocătură se recomandă, de asemenea, să se trea­că încă o dată prin maşina dş tocat, se adaugă puţină slănină, ceapă prăjită, o chiflă înmuiată, un ou întreg, se amestecă bine şi se prăjeşte toată sub formă de chifteluţe.

Carnea tocată cu zarzavat rămasă, prăjită în untură cu cea­pă, se poate folosi şi pentru mâncăruri cu legume la cuptor.

Supa rapida de vita cu zarzavat

Supă Asiatică cu Goji și Carne de Pui

Supă Asiatică cu Goji și Carne de Pui din: piept de pui, supa, ceapa rosie, usturoi, radacina de ghimbir, ciuperci, fructe goji, ardei, taitei de orez, sos de soia, ulei, coriandru, sare, piper. Când vorbim despre o îmbinare perfectă între nutriție și gust, supa asiatică cu goji și pui ocupă un loc de frunte. Acest […]

Cicoare

Supă Cremoasă de Cicoare și Cartofi

Supă Cremoasă de Cicoare și Cartofi din: cicoare, cartofi, ceapa, usturoi, supa de legume, ulei de masline, sare, piper. Supa de cicoare este o rețetă simplă, dar încărcată de gust și texturi, oferind o îmbrățișare culinară perfectă pentru zilele răcoroase. Combinația de cicoare, cu notele sale ușor amărui, și cartofii cremoși, împreună cu o bază […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.