Supă cu pui şi legume – usor de preparat

Printeaza

Supă cu pui şi legume din: piept de pui, naut, ardei capia, morcov, telina, ceapa verde, usturoi verde, boabe de porumb, spanac, ulei de floarea soarelui, sare, piper, marar.

 

Ingrediente:Supa_cu_pui_si_legume

  • doi piepti de pui
  • 100 g naut
  • doi ardei capia
  • un mrocov
  • o telina mica
  • o legatura ceapa verde
  • usturoi verde
  • 100 g boabe de porumb din conserva
  • 200 g spanac proaspat
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • marar

 

Mod de preparare:

Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe, se scurge de apă şi se pune într-un castron.

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun într-un castron împreună cu ceapa şi un fir de usturoi verde tocate mărunt.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune morcovul şi ţelina, se călesc până se înmoaie şi se adaugă ardeii capia tăiaţi felii subţiri.

Se presară ceapa şi usturoiul şi se căleşte totul încă două minute. Se toarnă într-o oală în care fierb doi litri cu apă şi se lasă pe foc până sunt fierte pe jumătate.

Se adaugă carnea de pui tăiată în bucăţi mai mici, o lingură cu sare, năutul şi se fierbe până ce carnea este moale, adunând din când în când spuma formată.

Se adaugă spanacul spălat, boabele de porumb, piper după gust şi puţin mărar tocat. Se fierbe încă zece minute, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.

Se serveste calda sau rece, presarata cu marar tocat.

Supă cu pui şi legume

Supa_cu_pui_si_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.