Supa Pozole

Printeaza

Supa PozolePozole este o supă tradiţională, originară din statul mexican Jalisco şi se face din carne de porc, uruială de porumb şi ardei iuţi. Popularitatea acestui fel de mâncare se întinde din America Centrală până în partea de sud-vest a Statelor Unite.

Ingredientul principal îl constituie uruiala de porumb, care se face din boabe uscate de porumb alb. Acest păsat se poate cumpăra şi la cutie, dar cel mai bine este sa-l faceţi singuri.

Pozole poate avea diferite culori, în funcţie de regiune. De exemplu, pozole roşu se face cu ardei roşii iuţi uscaţi, în timp ce pozole verde, specific statului Guerrero, se face cu seminţe verzi de dovleac, tomatillos şi coriandru. Pozole blanco este cea din Guadalajara.

Garniturile acestui fel de mâncare se servesc separat, permiţându-le mesenilor să aleagă ce le place mai mult. Pot fi legume proaspete, precum ceapa sau ridichile, dar şi coriandrul, brânză, salată verde sau avocado. In statul mexican Guerrero este acompaniat de jumările de porc.

Pozole se poate consuma tot timpul anului, dar în mod tradiţional se serveşte de Crăciun, mai ales câ reuneşte culorile specifice acestei sărbători: roşu, verde şi alb.

Supa Pozole

Supa Pozole

Supa Pozole

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pozole reteta
  • https://www restaurantedelux ro/supa-pozole html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.