Supa picanta cu ciolan afumat

Printeaza

Supa picanta cu ciolan afumat din: ciolan afumat, morcovi, telina, radacina de pastarnac, ceapa, ardei gras, ardei iute, rondele de masline, lamaie, verdeata, sare.

Ingrediente:Supa_picanta_cu_ciolan_afumat

  • circa 400 g ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rgas
  • 1-2 ardei iuti
  • 150 g rondele de masline
  • 1 lamaie mare
  • 1 legatura verdeata
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli ciolanul şi il pui la fiert în 2 1/2 litri de apă. Când se desprinde de os, îl scoţi şi porţionezi carnea, îndepărtând osul. Cureţi legumele, le speli şi le tai după preferinţă, în cuburi sau în bastonaşe.

Le pui la fiert la foc mic, în supa rămasă de la fierberea ciolanului, în vasul acoperit parţial. Când legumele sunt aproape fierte, adaugi ardeii tăiaţi mărunt şi rondelele de măsline pe care, în prealabil, le-ai opărit şi le-ai trecut prin jet de apă rece.

Acreşti supa cu zeamă de lămâie după gust, pui din nou în oală carnea şi presari verdeaţa preferată, tocată mărunt. Aduci la masă porţiile de supă alături de sferturi de lămâie, pentru ca fiecare să-şi mai adauge zeamă după gust.


Supa picanta cu ciolan afumat

Supa_picanta_cu_ciolan_afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.