Supa Pho bo Tai

Printeaza

O reteta de supa pho bo tai din: oase de vaca, ghimbir, ceapa, sos de peste, zahar, stelute de anason, scortisoara, cuisoare, frunza de dafin, sare, muschid e vita, taitei de orez, piper, coriandru, frunze de busuioc, chilli, ceapa verde, lamaie verde si menta.

Ingrediente:Supa Pho bo Tai

  • 2 kg oase de vacă cu măduvă
  • 2 bucăţi de ghimbir a câte 3cm fiecare
  • 1 ceapă albă mare
  • 1/3 ceaşcă nam pla (sos de peşte)
  • 5 linguri rase de zahăr
  • 6 steluţe de anason
  • 1 baton de scorţişoară de vreo 3cm rupt în două
  • 4 cuişoare
  • 1 frunză de dafin
  • 1 lingură de sare

pentru servire:

  • 500g muşchi de vită de calitate superioară, semi-îngheţată, feliată foarte subţire
  • 1 jumătate de pachet tăiţei de orez (sau un pachet întreg pentru 8 porţii)
  • câte un bol de mici dimensiuni cu următoarele ingrediente: coriandru mărunţit, frunze de busuioc, chilli roşii proaspeţi, ceapă verde tăiată în diagonală cam la un cm, lămâie verde tăiată felii, mentă, sos de chilli cu usturoi
  • 1 râşniţă cu piper la îndemână

 

Mod de preparare:

Fierbeţi într-o oală mare de supă apa. Într-o altă oală puneţi la fiert bucata de spată/gâtul şi fierbeţi aproximativ 5 minute pentru a scoate impurităţile. Scoateţi carnea şi oasele şi mutaţi-le în oala cu apă fierbinte şi lăsaţi să ajungă din nou la punctul de fierbere, apoi reduceţi focul.

Cu un cleşte de bucătărie perpeliţi ghimbirul şi ceapa la flacăra aragazului până veţi simţi aromele eliberându-se. Curăţaţi-le apoi de scrum şi adăugaţi-le supei. Adăugaţi acum şi sosul de peşte şi zahărul. Pe tot parcursul fierberii (aproximativ o oră şi 30 de minute) îndepărtaţi din când în când spuma care se formează. Scoateţi carnea şi cufundaţi-o în apă foarte rece, asta o va împiedica să se înnegrească şi să se usuce.

Aşezaţi anasonul stelat şi cuişoarele într-un săculeţ de tifon umeziţi şi adăugaţi-l supei. Fierbeţi la foc mic încă vreo 30-40 de minute, după care scoateţi şi aruncaţi. Adăugaţi sarea după gust şi pregătiţi tăiţeii.

Pentru tăiţei, fierbeţi într-o oală apa cât să-i poată acoperi. Aruncaţi tăiţeii în apa fierbinte, lăsaţi 1-2 minute şi stingeţi focul, strecuraţi şi clătiţi cu apă călduţă. Aşezaţi pe o farfurie felii de ceafă fiartă, feliile de carpaccio, alături de tăiţeii fierţi al dente, deja strecuraţi, înconjuraţi de bolurile pline cu ingredientele amintite mai sus.

Se aduce supa strecurată şi limpede la clocotit, tăiţeii se aranjează în farfurie, se presară ceapă verde, coriandru şi piper. Se toarnă supa fierbinte şi se lasă mesenii să îşi pregătească supa după preferinţe. Adăugaţi sarea după gust şi pregătiţi tăiţeii.

Supa Pho bo Tai

Supa Pho bo Tai

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.