Supă de peşte cu fenicul

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de peste cu fenicul din: supa de legume, file de peste, lamaie, bulbi de fenicul dulce, morcov, usturoi, ulei de masline, orez cu bob lung, frunze de dafin, rosii, sare si piper verde.

Ingrediente:Supă de peşte cu fenicul

  • 1 litru de supă de legume (sau de peşte)
  • 500 g file de peşte
  • 1 lămâie
  • 4 bulbi de fenicul dulce
  • 1 morcov
  • 2 căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • 100 g orez cu bob lung
  • 2 frunze de dafin
  • 250 g roşii
  • 2 linguri de pătrunjel
  • sare
  • piper verde

 

Mod de preparare:

Se curăţă fileurile şi se stropesc cu suc de lămâie. Se lasă deoparte 15 minute. Se spală bulbii de fenicul şi se taie în opt. Se curăţă ceapa şi se taie bucăţele. Se spală morcovul şi se taie mărunt, apoi se curăţă usturoiul. Orezul se spală şi se scurge de apă.

Se încălzeşte uleiul în­tr-o tigaie, apoi se adaugă orezul şi toate legumele. Se căleşte puţin, apoi se adaugă supa de peşte. Se pune sare, piperul verde, foile de dafin şi usturoiul zdrobit. Se fierbe 20 de minute.

Se curăţă roşiile, se scot seminţele şi se taie cubuleţe. Se adaugă în supă. împreună cu bucăţile de peşte şi se mai fierbe 10 minute. Se presară pătrunjelul şi feniculul.

Supă de peşte cu fenicul

Supă de peşte cu fenicul

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.