Supa cu perisoare si sos de peste

Printeaza

O reteta de supa de perisoare cu orez, usturoi, ulei, ceapa verde, sos de rosii, carne de porc tocata, sare, piper, supa de pui, sos de peste si patrunjel tocat.

Ingrediente:Supa cu perisoare si sos de peste

  • 100 g orez fiert
  • 1 căţel de us­turoi
  • 4 linguri de ulei
  • 2 cepe verzi
  • 100 g sos de roşii
  • 150 g carne de porc tocată
  • 2 linguri cherry
  • sare
  • piper măcinat
  • 1,5 l supă de pui
  • 1 lingură sos de peşte
  • 2 linguri pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Orezul se spală într-o strecură­toare, sub jet de apă rece, apoi se pune în apă sărată, se lasă puţin, apoi se scurge şi se usucă. Usturoiul se toacă mărunt, se căleşte în uleiul încins, după care se scoate, se lasă să se răcească şi se amestecă până când se obţine o pastă.

Cea­pa verde se curăţă şi se taie inele. Roşiile se spală şi se taie în sferturi. Carnea tocată se pune într-un castron şi se amestecă cu cherry, sare şi piper. Se formează perişoare de cca 2 cm diametru.

Supa de pui se amestecă cu piper şi sosul de peşte şi se lasă să dea în fiert. Se pun şi chifteluţele şi se mai lasă pe foc 1 minut.

Se adaugă orezul, ceapa verde şi roşiile din conservă şi se mai fierbe puţin. Supa se serveşte cu pătrunjelul presărat deasupra.

Supa cu perisoare si sos de peste

Supa cu perisoare si sos de peste

Poftă bună!

1 comentariu

  1. N-am mai mancat o supa cu sos de peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.