Supa pasata de morcovi
PrinteazaSupa pasata de morcovi din: morcovi, ceapa, orez, unt, crutoane, zahar, sare.
- 500 g morcovi tineri
- 1 ceapă
- 4 linguri pline cu orez
- 2 linguri cu unt
- 2 l supă sau apă caldă
- crutoane
- 1 lingură cu zahăr
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii şi ceapa, tăiaţi-le felii subţiri, căliţi-le într-o lingură cu unt, cu puţin zahăr şi sare, pe care le adăugaţi când legumele sunt bine înmuiate.
Acoperiţi cu apă caldă sau cu supă, fierbeţi la foc potrivit 15 min, apoi adăugaţi orezul fiert separat 10 min şi mai fierbeţi 15 min.
Treceţi legumele şi orezul prin sită sau mixaţi-le, turnaţi piureul în supă daţi în clocot, răcoriţi supa şi serviţi-o caldă, cu crutoane.
Pofta buna!